Een tiny house kopen? Hou dan hou je rekening met:

 1. De bouw: hoe je tiny house inrichten? Wat is goede kwaliteit?
 2. Locatie: wat met nutsvoorzieningen en heb je een vergunning (nodig)?
 3. Financiering: koop ik rechtstreeks? Kan ik hiervoor lenen bij de bank?
 4. De prijs: op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Tiny Wonder heeft voor elk van deze uitdagingen een oplossing.

1/ De bouw en inrichting van je tiny house

Voor de bouw van de tiny house werkt Tiny Wonder exclusief samen met een ervaren bouwer die elk jaar meer dan honderd tiny houses bouwt en elk aspect van het bouwproces beheerst. Met andere woorden, ze maken gehomologeerde trailers, bouwen de tiny houses, voorzien het interieur en men kan ook op maat een tiny house bouwen, etc.

Dat betekent dat we garantie kunnen geven op je tiny house en dat deze in regel is met EU-wetgeving en de lokale wetgeving.

We staan garant voor de kwaliteit. Een tiny house op wielen bouwen vereist de nodige expertise. Je bouwt een huis op een trailer die verplaatsbaar is. Onder andere gewicht, afmetingen, de sterkte van de constructie spelen een belangrijk rol. Ook de binnenafwerking vergt optimalisatie van de ruimte en kwaliteit omwille van het intens gebruik. De toestellen, de isolatie, etc. maken een groot verschil. Tot slot komen tiny houses vaak in omgevingen waar het weer ook dominant kan zijn, wat extra belasting in zich kan houden.

Je merkt vaak pas hoe belangrijk dit is, eens je de Tiny House hebt…

Zelf je Tiny House ontwerpen?

Voor een aantal fans is het een grote droom om je eigen tiny te ontwerpen. Dat kan en we hebben daarvoor het juiste team. We leggen een ontwerptraject af. We luisteren naar je wensen en geven advies op bouwkundig en interieurvlak. Daarna maken we het ontwerp. Met jouw ontwerp kan je naar een bouwer stappen voor prijsofferte. Seppe is interieurarchitect en ervaren in het ontwerpen van individuele tine houses.

Wat is de prijs van een Tiny house?

Onze volledig afgewerkte standaardmodellen variëren tussen de € 50 000 en € 70 000 incl. btw.
Drie voorbeelden van door ons voorziene tiny houses:

Tiny Wonder Lavender

Ons Lavendermodel hebben we zelf ontworpen voor mensen die voor langere tijd in een tiny house willen verblijven. Er is voldoende leef en werkruimte om bij slecht weer je dag binnen door te brengen. Uiteraard kan hij ook als verblijfsplaats dienen voor toeristen.

Tiny Wonder Denmark

Met haar Scandinavische look spreekt onze TW Denmark tot de instagramverbeelding. De Tiny House bevat twee ruimtes boven. Een volwaardige slaapkamer en een voor een eventuele bezoeker.

Tiny Wonder Blue Sky

Ons Blue Sky model heeft een afgesloten slaapkamer beneden met een panoramisch raam. Ook op de bovenverdieping zijn er twee slaapruimtes, waardoor deze tiny house tot zes mensen kan te slapen leggen. De Blue Sky is eveneens praktisch ingericht en volledig mobiel (onder de 3500kg). Tiny Wonder biedt verschillende modellen aan.

2/ Locatie

Het vinden van een geschikte locatie is niet altijd evident. De complexiteit van wetgeving maakt dat heel wat tiny house fans met vragen zitten. Enerzijds is er de ruimtelijke ordening. In Vlaanderen kan je een tiny house zetten in woongebied, recreatiegebied en tijdelijk (tot 120 dagen per jaar) in landbouwgebied. In Wallonië is er een specifieke wetgeving, met name de ‘Habitation Légère’ die de mogelijkheden afbakent. Vaak volgt de vraag of je ook je domicilie mag plaatsen. Indien je een vergunning bekomt van de gemeente voor het plaatsen van een tiny house in woongebied behoort dit tot de mogelijkheden. Zaakvoerder van Tiny Wonder, Bert Schelfhout, is schepen in de gemeente Deerlijk. Hij is ervaren in vergunningsdossiers en helpt klanten van Tiny Wonder bij hun vergunningsaanvraag.

3/ Financiering

Een tiny house op wielen is geen vastgoed. Het is verplaatsbaar en dus rollend materieel. Dat betekent dat geen enkele bank een hypothecaire lening kan toekennen voor de aankoop van een tiny house. Toch zijn er mogelijkheden. Tiny Wonder heeft een uitstekende verstandhouding opgebouwd met bankpartners en kan aan haar klanten financiële oplossingen aanreiken. Je kan met andere woorden een lening aangaan voor de aankoop van je tiny house.

4/ Tiny house kopen: de beste prijs - kwaliteit

Wie een tiny house wil kopen, gaat op zoek naar de beste prijs-kwaliteit verhouding.
Uiteraard is de aankoop van een tiny house persoonlijk. Dat betekent dat je eerst en vooral een tiny house wil vinden die zowel qua inrichting als qua uiterlijk aan je wensen voldoet.

Tiny houses op wielen zijn allesbehalve evident om te bouwen. Veel zelfbouwers mispakken zich aan de complexiteit van hun mobiel huisje. Tiny house bouwers met jaren ervaring onderscheiden zich in de kwaliteit van hun creaties. Dit gaat uiteraard over de meest uiteenlopende zaken:
Kritieke punten zijn onder meer:

  • de trailer

  • de structurele opbouw van het huisje (sterkte van structuur)

  • de evenwichtige samenstellling van het huisje

  • de gebruikte materialen van elk product (duurzaam?)

  • de verwerking van nutsleidingen in het huisje (onder andere rekening houdende met vorst)

  • de sterkte en afwerking van het schrijnwerk (ramen, deuren, gevelbekleding)

  • overal (voldoende) geïsoleerd (koudebruggen, etc)

  • de gebruikte toestellen

Waar moet je zeker naar vragen voorafgaand aan je aankoop:

  • aantal jaren garantie op de verschillende onderdelen

  • Certificate of Conformity (COC) van je tiny house

  • eventuele inschrijving bij Dienst Inverkeerstelling voor verplaatsing

  • een plaatsbezoek naar eerder gerealiseerde projecten

We maken ook Tiny Houses op maat. Onze ontwerper Seppe doorloopt met de klant een ontwerptraject.

Ontvangt u graag meer informatie?

Blijf niet zitten met je vragen, wij staan klaar om jou te helpen!

Winkelwagen