Tiny House nadelen

Tiny House nadelen: Jenna getuigt na zeven jaar in een Tiny House…

Jenna Spesard woont en reist sinds 2013 in een Tiny House van 15m2 in de staat Washington inde VS. In veel krantenartikels getuigt ze over haar manier van leven. Ze houdt van eenvoud en ze is tegelijk eerlijk: geen enkele levenstijl is perfect. Dus zijn er ook nadelen verbonden aan het permanent wonen in een Tiny House…  We sommen de meest besproken tiny house nadelen voor je op.

1. Gasten kunnen niet ‘in huis’ overnachten.

Heb je een mooie natuurplek? Dan kan je veel gasten ontvangen, bij voorkeur als het goed weer is… Als het weer wat minder is, ben je beperkter. Om comfortabel in de buurt van je tiny house te overnachten kunnen je gasten best een tent opzetten of een mobilhome meebrengen.
Ook dineren met vrienden doe je best in de zomerperiode… Dan heeft je natuurplekje extra cachet.

2. Reizen met je Tiny House kan duur zijn 

Ben je van plan om elke maand een nieuwe locatie te ontdekken. Dan moet je er rekening mee houden dat het verplaatsen van een Tiny House wel wat kost.  Het verbruik van de benzine en eventuele (verplaats)verzekering brengt kosten met zich mee.

Tiny House nadelen
Jenna Spesard heeft 3 jaar lang rondgetoerd in de VS met haar Tiny House.

3. Eenvoudig leven is niet altijd gemakkelijk 

“Er een minimale levensstijl op na houden betekent dat je jezelf goed moet organiseren.” Vertelt Jenna in een van haar interviews.  “Je kan de afwas minder lang laten staan. Je moet tijdig denken aan boodschappen doen als je graag kookt. Je koelkast en bergruimte voor eten is over het algemeen iets kleiner, maar eigenlijk hangt dat ook af van hoe je zelf je Tiny House inricht.” 

4. Minder toestellen kan af en toe minder comfort geven

Niet alles kan in je Tiny House want je wil de ruimte om te leven.  Meestal skip je dan de droogkast, de afwasmachine een aantal keukentoestellen… Dat betekent dat je creatiever aan de slag gaat. Afhankelijk van je voorkeuren en gewoontes kan dat een stukje comfort wegnemen. 

5.Een tiny house kan snel vuil worden

Jenna ervaarde het af en toe. Het heeft hevig geregend en de plaats waar je verblijft is nogal moderachtig… Dan is je Tiny House snel vuil. Je kan het uiteraard vermijden, maar je moet er toch steeds op letten. Omdat je huis niet zo groot is, duurt het schoonmaken natuurlijk ook minder lang…

6. Beperkte opbergruimte

Hoe je het draait of keert: een eenvoudig leven betekent dat je moet loslaten.  Je uitgebreide kleerkast wordt minstens gehalveerd.  Je beperkt je tot de boeken die je echt leest en ook je aantal bestek en glazen zijn functioneler aangekocht.  Dat kan je af en toe als een nadeel ervaren, ook al heeft het ook zijn voordeel. 

7. Je huis is populair

Overal waar je komt met je tiny huis kijken mensen met belangstelling.  Veel van hen kloppen of bellen aan en willen een kijkje nemen.  “Dat kan in het begin leuk zijn, maar het kan na verloop van tijd ambetant worden.” getuigt Jenna. “Je moet dus op een bepaald moment mensen leren weigeren.”

Tiny House nadelen wegen nooit op tegen te voordelen

Ondanks de nadelen zeggen Spesard en vele andere Tiny housers dat ze zich geen andere levensstijl kunnen voorstellen.

“Geen enkele levensstijl is perfect.  De Tiny house nadelen wegen niet op tegen de voordelen. In een tiny house leven is niet voor iedereen weggelegd. Wie het doet, ziet zijn leven op vele positieve manieren veranderen.  Dat heb ik ook ervaren. Ik wil mijn Tiny house voor altijd houden.” Besluit Jenna Spesard.

Bekijk hier de blog van Jenna.

Ben je zelf bewoner van een tiny house en ervaar je nog andere voor of nadelen? Graag horen we jouw ervaring.

Meer weten? Contacteer ons

Blijf niet zitten met je vragen! Wij vinden het leuk om met je in contact te komen. Wees dus geen vreemde en gebruik onderstaand contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen