Tiny House kosten: waar hou je rekening mee?

Een Tiny House is van nature kostenbesparend. Je leeft kleiner en duurzamer. Dit zorgt voor minder verwarmingskosten en je verbruikt minder elektriciteit. Met welke Tiny House kosten moet je zoal rekening houden?

Om de kosten in te schatten van je Tiny House kijk je naar elk aspect van het huis, van de grootte tot de structuur, van het ontwerp tot het onderhoud. Daarnaast moet u ook rekening houden met eventuele elektriciteits-, verwarmings- en afvoerkosten.

Verbruikskosten

Als je een kwalitatieve Tiny House huurt of koopt dan is hij goed geïsoleerd. Ook het te verwarmen volume is aanzienlijk kleiner. Dat maakt dat Tiny houses vaak 75% minder verwarmingskosten hebben dan traditionele huizen. Het eigenlijke verbruik hangt af van je verwarmingssysteem: is deze elektrisch of met gas? Als je off grid gaat en met zonnepanelen werkt, dan kan je ‘energieneutraliteit’ nastreven.

De ramen zorgen dat je huis volledig verlicht is, waardoor je maximaal profiteert van natuurlijk daglicht. Ook dat reduceert de Tiny House kosten van verlichting.

Als het om water gaat, zijn zowel het waterverbruik als de waterrekening lager voor kleine huizen omdat ze een kleinere verbruiksbehoefte hebben.

Als het om drainage gaat, moet u stilstaan bij de onderhoudskosten om uw riolering vrij van vuil te houden. In een aantal Tiny Houses is

Onderhoudskosten

Voor wie een Tiny House in bezit heeft moet ook rekening houden met onderhoudskosten. Afhankelijk van de kwaliteit van de binnen- en buitenafwerking zou je de eerste 15 jaar weinig kosten moeten hebben.

Ga na bij de verkoper hoeveel jaar garantie er op de materialen zit. Een correcte producent zou 10 jaar garantie op de materialen moeten kunnen aanbieden.

De technische installaties zijn cruciaal in je Tiny House. De boiler, de zonnepanelen, het toilet (met eventuele compostering) en de keukentoestellen zijn onderdelen waar na verloop van tijd kosten kunnen opduiken. Bij de aankoop van je Tiny House sta je er dus best bij stil. Over het algemeen geldt: kies je kwaliteit dan heb je minder problemen en kosten achteraf.

Zorg ook dat je een goede vloer hebt, die goed water kan verdragen. Een goede kwaliteit laminaat of ander vloertype maakt een verschil.

Tiny Wonder tracht onder het motto: ‘meten is weten’, de kosten van de huur van Tiny House te monitoren. Op die manier kunnen we maximaal inzetten op duurzaamheid. Volgend jaar hopen we de eerste resultaten voor te leggen.

Ontvangt u graag meer info?

Blijf niet zitten met je vragen! Wij vinden het leuk om met je in contact te komen. Wees dus geen vreemde en gebruik onderstaand contactformulier.

1 gedachte over “Tiny House kosten: waar hou je rekening mee?”

  1. Pingback: Tips bij afsluiten lening Tiny House - Tiny Wonder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen