Waarom Tiny house : 7 prachtige redenen

Tiny Wonder heeft zonet zijn eerste Tiny House verhuurd. Veel fans willen hun eerste ervaringen opdoen in een tiny house. Andere vrienden vragen dan weer ‘waarom tiny house en geen kleine woning’ ?

Wonen in deze kleine huisjes op wielen met bijhorende natuur is voor wie het doet meestal een unieke, meer dan fantastische ervaring. Hier volgt waarom…

waarom tiny house
Tot rust komen in onze Tiny Wonder Lavender

1. Loslaten = bevrijding

De meeste mensen die zichzelf in een minimalistische situatie dwingen ontdekken dat ze veel ‘rotzooi’ niet nodig hebben. “Het is echt opmerkelijk hoe bevrijdend het is om niet de behoefte of gehechtheid aan al die dingen te voelen. Je ervaart elke dag minder keuzestress. Enkel het essentiële telt, en eens je die ervaring hebt… zalig! ” getuigt Leen, die een tiny house huurt. “Loslaten is de boodschap.”

2. Bewuster leven = energieker

Tiny Housers combineren hun woonst met een verblijf in de natuur. De natuur zorgt dat je bewuster bent van je ritme. Alleen al dat aspect zorgt dat je energieker door het leven kan. Bewust en vaak onbewust leven we in een energievretende omgeving. De eenvoudig zorgt dat je bewuster bent van wat je doet en wie je bent. Je wordt vanzelf energieker.

3. Je passies achterna = groeien

In een tiny house ervaar je veel minder afleiding dan in een normale woning. Omdat je minder spullen rondom je hebt, focus je op de essentie: je passies. Hoe meer tijd je kan maken voor je passies, hoe passioneler je die beleeft… Die focus zorgt dat je als persoon groeit. Persoonlijke groei zorgt dan weer voor een gelukzalig gevoel. WAW.

4. Meer creativiteit = geluk

Schrijvers, muzikanten en artiesten… allen zoeken ze eenvoud om te focussen op hun talenten. De eenvoud in combinatie met een natuurlijke omgeving geeft je creativiteit een boost. Wie zijn creativiteit kan botvieren ervaart een bijzondere vorm van voldoening, wat resulteert in een gelukkig gevoel. Creative happiness is just around the corner.

5. Meer appreciatie voor wat echt telt = waardering

Door de eliminatie van heel wat onbelangrijke dingen in je dagdagelijkse leven, waardeer je meer wat je wel hebt.
Alleen al die eenvoudige regel, zorgt dat je gelukkiger door het leven gaat. Het meesterlijke boek ‘The Happiness Advantage’ van Shawn Achor motiveert meesterlijk waarom waardering een van de peilers van een gelukkig leven is.

In een Tiny House heb je veel minder last van ‘sleur’ waardoor je ook veel meer waardering ervaart voor wat echt telt. Dankjewel!

6. Minder stress = gezonder leven

Wie in zo’n klein huisje woont maakt radicalere keuzes en elimineert heel wat stressfactoren uit zijn leven. Stress ontstaat wanneer te lang te veel spanning aanwezig is. Het is veelvuldig aangetoond dat langdurige stress een ernstige negatieve impact op onze gezondheid kan hebben. Hoe minder stress, hoe gezonder we leven. Tiny house is tiny stress. Yeeehaa.

7. Mobiele tiny house = vrijheid

Een tiny house op wielen is mobiel. Hierdoor kan je je favoriete woonst meenemen naar een andere plaats. Jenna Spesard, de tiny house girl, reisde op een jaar zelf meer dan 30 000 km met haar tiny house.

Hoewel zoveel kilometers reizen intens kan zijn, staat het je vrij om bijvoorbeeld om het half jaar een andere locatie op zoeken met je Tiny House. Zo kan je in enkele jaren gans Europa verkennen met je eigen woning!
Flexibiliteit en avontuur, we love it! Wie doet er mee?

Ook interesse of meer weten?

Blijf niet zitten met je vragen! Wij vinden het leuk om met je in contact te komen. Wees dus geen vreemde en gebruik onderstaand contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen