Tips bij afsluiten lening Tiny House

De aankoop van een Tiny House op wielen is een investering. Voor heel wat mensen is het zinvol om hiervoor een lening af te sluiten. Bij het nemen van een krediet voor een Tiny House kan je best met een aantal zaken rekening houden.

Tips Lening Tiny House

1. Ken uw budget

Voor je begint met het onderzoeken van leningsopties, is het belangrijk om uw budget te bepalen. Daarbij zijn 3 vragen belangrijk:
– Hoeveel kunt u zich maandelijks veroorloven om aan de lening terug te betalen?
– Hoeveel geld kunt u in totaal uitgeven aan de aankoop van het Tiny House?
– Houd hierbij ook rekening met eventuele bijkomende kosten zoals transport, installatie en andere mogelijke extra’s.

lening tiny house
2. Bestudeer verschillende types leningen

Er zijn veel verschillende leningsopties beschikbaar, waaronder persoonlijke leningen, hypotheken en leningen voor bijvoorbeeld Mobilhomes. Zorg ervoor dat je alle opties onderzoekt en vergelijkt voordat je beslist welke het beste van toepassing is.

Welk type lening je aangaat hangt nauw samen met hoe je de tiny house gaat gebruiken (als vakantiewoning, als permanente woning, zorgwoning, etc.) en de locatie.

Voor een Tiny House op wielen is de lening op afbetaling of een renovatiekrediet een mogelijkheid.
Als je de tiny house op een vaste locatie plaatst zijn er bij sommige banken zelf mogelijkheden om een heropname te doen van je hypothecair krediet.
We helpen onze klanten bij het bekomen van de meest geschikte type lening.

3. Werk aan uw kredietgeschiedenis

Uw kredietgeschiedenis kan een grote rol spelen bij het bepalen van uw lening opties en rentetarieven. Zorg ervoor dat jouw kredietgeschiedenis in goede staat verkeert voordat u een lening aanvraagt.
De bank bekijkt onder andere je inkomsten, je geschatte uitgaven en eventuele overige leningen.
Ook hierbij kan Tiny Wonder goed assisteren.

4. Overweeg een co-signer voor je lening Tiny House

Als uw kredietgeschiedenis of inkomen niet sterk genoeg is om in aanmerking te komen voor een lening, kan het helpen om een co-signer te hebben. Dit is iemand die zich bereid verklaart om samen met u verantwoordelijk te zijn voor de lening en die sterker is qua kredietgeschiedenis en inkomen.

5. Let op de rente, looptijd en voorwaarden van je lening Tiny House

De banken kunnen onderling fameus verschillen qua rente. Dit hangt nauw samen met hun nationale kredietbeleid. Het is vaak beter om een lening met een vaste rente te kiezen, zodat je precies weet wat je maandelijks moet betalen en uw budget goed kan beheren.

Ook de looptijd van de lening kan van bank tot bank verschillen. Hoe langer de looptijd, hoe lager uw maandelijkse betalingen, maar hoe meer rente je op de lange termijn betaalt. Vergelijk de looptijd van de lening en kies de optie die het beste past bij jouw budget en financiële doelen.

Bekijk de kosten en vergoedingen: Naast de rentetarieven, moet je ook rekening houden met de kosten en vergoedingen die banken in rekening brengen bij het afsluiten van een lening. Dit kan onder andere de dossierkosten, notariskosten en verzekeringskosten omvatten. Vergelijk deze kosten en kies voor de bank met de laagste kosten.

6. Wees voorbereid op onverwachte kosten

Zelfs als u zorgvuldig uw budget heeft bepaald, kunnen er onverwachte kosten opduiken bij het bezitten van een Tiny House op wielen. Zorg ervoor dat u wat spaargeld achter de hand heeft voor eventuele onderhoud, reparaties of upgrades die nodig zijn. Een gezonde regel is dat je 5% van de aankoopprijs van de tiny house achter de hand houdt voor upgrades en onderhoud.

7. Spreek met Tiny Wonder

Tiny wonder helpt je met het verkrijgen van het beste krediet. We hebben goede contacten bij verschillende banken en weten daardoor wat haalbaar is en hoe we . Al heel wat klanten konden daardoor aanzienlijke betere rentevoeten bekomen wat een aardig verschil maakt in de portemonnee.

Tips Banken

Het is een goed idee om de verschillende banken en leningsopties in België te vergelijken.

Hier zijn een aantal Belgische banken waarvan we weten dat ze leningen aanbieden voor Tiny Houses op wielen:

  1. Beobank biedt een persoonlijke lening aan met een vaste rente en maandelijkse aflossingen voor de financiering van uw Tiny House. U kunt lenen tot € 75.000 met een terugbetalingstermijn van maximaal 120 maanden.
  2. BNP Paribas Fortis biedt verschillende soorten leningen aan, waaronder een renovatielening en een persoonlijke lening. De renovatielening kan worden gebruikt voor de aankoop van een Tiny House en biedt een vaste rente met een terugbetalingstermijn van maximaal 120 maanden.
  3. KBC biedt ook verschillende types leningen aan, waaronder een persoonlijke lening met een vaste rente. U kunt lenen tot € 50.000 met een terugbetalingstermijn van maximaal 120 maanden.
  4. Axa Bank biedt ook een persoonlijke lening met een vaste rente voor de aankoop van een Tiny House. U kunt lenen tot € 75.000 met een terugbetalingstermijn van maximaal 180 maanden.
  5. ING biedt ook verschillende soorten leningen aan, waaronder een persoonlijke lening met een vaste rente. U kunt lenen tot € 50.000 met een terugbetalingstermijn van maximaal 120 maanden.


Als je een goed contact hebt met een lokale bankier is het zinvol om eerst daar aan te kloppen. Tiny Wonder beschikt over zeer goede contacten bij een aantal banken. Zo kunnen we jouw als klant helpen bij het verkrijgen van het beste lening Tiny House.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen