VTM Tiny house ‘Battle’ zorgt voor inspiratie

Hoera! VTM pakt uit met een heuse ‘Tiny House Battle’. Teams krijgen telkens negen dagen om een tiny house te ontwerpen én te bouwen. Nadien beslist de kandidaat-koper welk koppel de mooiste ‘VTM Tiny house’ heeft gebouwd. Kijken kan vanaf dinsdag 20 december op VTM om 20u40 of op VTM GO.

“Het programma zal de bekendheid vergroten van tiny houses op wielen. Dat is positief voor al wie de tiny house lifestyle genegen is.” reageert Bert Schelfhout van Tiny Wonder. “We zijn allemaal nieuwsgierig naar hoe tiny housing in de picture zal komen. De serie zal veel mensen inspireren om zelf een te ontwerpen of te bouwen.”

Het opzet van de Tiny House Battle is eenvoudig. Elke aflevering gaan twee bouwteams aan de slag. Het koppel dat de tiny house wenst aan te kopen beslist op het einde welk minihuisje zijn voorkeur heeft.

“Als je zelf inspiratie wil opdoen, is dit de uitgelezen kans. Ik verwacht dat er de komende jaren nog een pak zelfbouwers aan de slag zullen gaan.” aldus Bert.

Hanne en Sam eerste koppel met tiny droom in VTM Tiny House Battle

Een eerste koppel getuigde reeds in de pers. Hanne De Vleeschouwer (24) en Sam Van Emelen (25) uit Antwerpen hebben de droom om kleiner en trager te gaan leven. “We wonen in een flat in Antwerpen en verlangen naar rust in de natuur.” vertellen de twee in Het Nieuwsblad. Sam is geograaf en hamert er op het ecologisch aspect. “Minder spullen, goedkoper leven en een lagere voetafdruk.”

Aan de hand van een moodboard liet het koppel zijn wensen weten aan de twee bouwteams. Op hun wensenlijst prijkt onder andere een specifieke slaapruimte, een bureauruimte, gekleurd glas en herbruikbare materialen. In de eerste aflevering komen Sam en Hanne reeds in actie. Momenteel wonen ze al in hun VTM tiny house.

De eerste aflevering staat geplant op dinsdag 20 december om 20u40 op VTM.

PS: Aflevering gemist?: Bekijk ze hier via VTM GO

VTM Tiny House
Welke van deze 2 tiny houses zou jij kiezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen