Tiny house vs camper

A room with a view! Dat is wat een camper en een tiny house met elkaar gemeen kunnen hebben. Droom je ook om je deuren open te slaan en te kijken op een meer, de rand van een bos of een groot weiland? Welke formule past het best bij jou? Wat zijn hun verschillen? Hier volgt een overzicht tiny house vs camper.

Camper vs tiny house

Waarom een tiny house beter is
  1. Het voelt als een (t)huis. Voor velen die ervoor kiezen om het kleine huispad te volgen, lijkt dit soort structuur meer op hoe je zou denken dat een huis eruit zou kunnen zien, alleen kleiner. Het is een kwestie van esthetiek. Voor sommigen is dit belangrijk. Een tiny house is steviger, beter gebouwd, ruimer en permanenter. Dat kan het verschil maken. Je hebt niet het gevoel op een eindeloze kampeertrip te zijn.

  2. Tiny houses zijn beter bestand tegen invloeden van het weer. Ze zijn over het algemeen beter geïsoleerd en winterbestendig dan kampeerders, omdat ze vanaf de grond af op maat worden gebouwd. Eigenaren kunnen kiezen wat voor soort isolatie en verwarming en koeling bij hen en hun lokale klimaat passen. Campers zijn over het algemeen niet gebouwd om in de winter te bewonen.

  3. Tiny houses zijn grosso modo gezonder opgebouwd dan campers. Je tiny house wordt veelal gemaakt uit niet-giftige materialen. Voor mensen met chemische gevoeligheden (allergieën) of mensen die belang hechten aan gezondheid kan dit een verschil maken. De vele uren van de dag die je er in doorbrengt, inclusief slapen kunnen bepalend zijn. Dit is bijna onmogelijk in een in massa geproduceerde RV.

  4. Maatwerk, maatwerk. Een tiny house is geen massaproduct. Kleine huizen zijn er in alle soorten, maten, bouwwerken en esthetiek. Er bestaan modernistische juweeltjes, Japans geïnspireerde theehuizen, caravans in zigeunerstijl, zelfs degenen met een beetje Indiase flair of gotische charme. Heel wat Tiny Wonders te bespeuren :-).

  5. In een tiny house heb je meer ruimte. Ze zijn hoger en functioneler ingericht om in te verblijven. De camper is een voertuig, die aerodynamisch is ingericht om het verbruik te beperken. Die extra ruimte vertaalt zich in heel wat meer gemakken.
Waarom campers en recreatievoertuigen beter zijn
  1. Campers zijn mobieler. Campers zijn gemaakt om te worden verplaatst. Ze zijn gebouwd met lichtgewicht materialen en in een aerodynamische vorm, terwijl kleine huizen veel, veel zwaarder zijn en minder frequent verplaatst worden. Voor wie een wereldreis wil maken is enkel een camper de mogelijkheid.

  2. Bouwvoorschriften en verzekeringen: juridische en administratieve zaken. Op veel plaatsen bezetten kleine huizen een beetje een grijze zone. Maar er zijn plaatsen waar de regels het mogelijk maken legaal in een klein huis te wonen. Je moet wel je onderzoek doen en creatieve oplossingen vinden. Campers zijn vrij eenvoudig in termen van het afsluiten van een verzekering voor één.

  3. Een vintage camper is veel goedkoper om te kopen als opknapper. Voor degenen met een super krap budget, is het kopen van een gebruikte, oudere camper om te renoveren misschien de beste keuze.

  4. Campers kunnen zich goed verstoppen. Ze laten zich gemakkelijker camoufleren in bepaalde omgevingen. Kleine huizen zijn gemaakt om onderscheidend te zijn, terwijl campers er goed in kunnen passen, vooral als ze van het gemodificeerde campertype zijn. Handig als je rond parkeert, onder de radar.
Camper vs Tiny House

Ontvangt u graag meer info?

Blijf niet zitten met je vragen! Wij vinden het leuk om met je in contact te komen. Wees dus geen vreemde en gebruik onderstaand contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen